Muut palvelut

Lääkkeiden annosjakelu

Apteekkimme on toimittanut lääkkeitä vuodesta 2002 lähtien kankaanpääläisille hoitokodeille koneellisesti annosjaeltuna. Koneellisen annosjakelun hyötyjä ovat mm. lääketurvallisuus, taloudellisuus ja kokonaislääkityksen tarkistus.
Tarjoamme lääkkeiden annosjakelupalvelua niin hoitokodeille kuin yksityishenkilöillekin. Kysy lisää!

Lääkevalmistus

Lääkkeenvalmistustaito on edelleen tärkeä osa apteekkityötä. Apteekissamme valmistetaan esimerkiksi sellaisia lääkärin määräämiä lääkkeitä, joita ei löydy valmiina markkinoilta. Apteekissa tehtävää lääkevalmistusta koskevat samat korkeat laatuvaatimukset kuin lääketeollisuuttakin.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai muutoin käytöstä poistetut lääkkeet ovat ongelmajätettä. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin. Kaikki lääkejätteet voi tuoda Vuokko apteekkiin alkuperäisissä lääkepakkauksissa. Lääkejätteet toimitetaan turvallisuussyistä apteekista hävitettäväksi aina ongelmajätelaitokselle.

Mittaukset

Apteekissamme mitataan päivittäin velotuksetta verenpaine, rasvaprosentti, paino ja pef-arvo. Erillisinä teemapäivinä mitataan mm. verensokeriarvoja.

Esitelmätoiminta

Esimerkiksi potilasyhdistykset, eläkeläiskerhot ja koulut voivat pyytää apteekkimme henkilökuntaa pitämään esityksiä mm. lääkkeistä, lääkehoidoista ja farmasian maailmasta.

Terveydeksi!-lehti

Terveydeksi!-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien ilmainen asiakaslehti, jonka tavoitteena on välittää luotettavaa tietoa terveyden edistämisestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkipalveluista. Terveydeksi!-lehti on korkeatasoinen ja Suomen luetuimpia asiakaslehtiä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Hae ilmainen lehti meiltä!

Lehden sivuille

Opetusapteekki

Apteekkimme toimii Helsingin ja Itä-Suomen yliopiston ja farmasian opiskelijoiden opetusapteekkina. Neljäntoista vuoden aikana olemme kouluttaneet yli kaksikymmentä farmasian opiskelijaa käytännön apteekkityöhön. Vuonna 2009 Vuokko apteekki palkittiin vuoden opetusapteekkina.