Reseptit ja itsehoito

Reseptien suoratoimitus

Reseptilääkkeet toimitetaan rauhallisissa suoratoimituspisteissä. Voitte keskustella lääkehoidostanne kahden kesken farmaseutin tai proviisorin kanssa. Annamme mielellämme tietoa mm. lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä sekä Kela-korvauksista ja lääkevaihdosta. Neuvomme mielellämme asiakkaitamme kaikenlaisissa lääke- ja terveyspulmissa. Vuokko-apteekin laaja reseptilääkevalikoima takaa hyvän lääkkeiden saatavuuden. Reseptiasiakkaat palvellaan vuoronumerojärjestyksessä ja ostokset voi maksaa samalla kertaa reseptintoimituspisteessä.

Reseptien uusiminen ja säilytys

Lääkemääräys on voimassa kaksi vuotta reseptin kirjoitus- tai uusimispäivästä alkaen (1.1.17 alkaen), lukuunottamatta kolmiolääkereseptejä sekä muutamia harvoja poikkeuksia. (Ennen 1.1.2017 kirjoitetut reseptit ovat voimassa vuoden silloisen lääkelainsäädännön mukaisesti.)

Hoidamme reseptien uusintaa yhteistyössä Kankaanpään terveyskeskuksen, Lääkärikeskus Dextran sekä Mehiläisen työterveyshuollon kanssa. Reseptin uusinta apteekin kautta kestää yleensä 2-7 vuorokautta. Reseptien uusinnan voi hoitaa myös lääkärin vuositarkastusten yhteydessä. Tällöin pääset keskustelemaan lääkitys- ja terveydentilanteestasi vastaanotolla lääkärin kanssa.

Lääkkeiden yhteisvaikutusseuranta

Yhteensopimattomuus- ym. ongelmien ehkäisemiseksi tarkistamme aina reseptilääkeostosten kohdalla lääkkeiden yhteisvaikutukset. Tarvittaessa voimme ottaa yhteyttä lääkäriinne, jos lääkkeillänne on keskenään yhteisvaikutuksia. Tällä tavoin varmistamme lääkitysturvallisuutta.

Yhdyshenkilöt

Kouluttaudumme ja ylläpidämme jatkuvasti ammattitaitoamme voidaksemme toimia asiakkaan ja terveydenhuollon edun mukaisesti. Henkilökuntamme on hankkinut erikoisosaamista mm. lääkehoidon kokonaisarvioinnissa sekä astman, diabeteksen ja sydänsairauksien lääkehoidoista.

Itsehoito

Vuokko-apteekin itsehoito-osastolla on aina farmaseutti tai proviisori auttamassa ja neuvomassa asiakkaita. Voimme yhdessä tunnistaa oireenne ja arvioida, voiko sitä hoitaa itsehoitolääkkeillä vai onko parasta mennä lääkäriin. Opastamme aina lääkkeen valinnassa ja autamme myös löytämään edullisimman lääkevalmisteen laajasta valikoimasta.  Apteekissamme on laaja valikoima itsehoitotuotteita. Apteekkikosmetiikkatuotteista meiltä löytyvät Avène, Vichy, La Roche-Posay, ACO, Eucerin, Favora ja Louis Widmer-sarjat.

Tilaamme tuotteita asiakkaillemme myös tarpeen mukaan; jos etsimääsi tuotetta ei ole meillä hyllyssä, tiedustele saatavuutta! Tilaaminen on maksutonta.